Ovocné placičky polévané čokoládou

    30 dkg kandované pomerančové kůry, 30 dkg mandlí, 2 dkg rozinek, 15 dkg cukru, ½ l sladké smetany, 2 dkg hladké mouky.
    Poleva: 8 dkg tuku, 8 dkg cukru, 1 dkg kakaa, 1 lžíce mléka, 1 lžíce bramborové škrobové moučky nebo vanilkového cukru.

    Smetanu, cukr a mouku dáme do kotlíku na sníh, který postavíme do vodní lázně. Za stálého šlehání povaříme, až zhoustne. Pak do hmoty přidáme na nudličky krájenou pomerančovou kůru, loupané, na nudličky krájené mandle, popřípadě rozinek. Na pomaštěný, moukou vysypaný plech klademe lžičkou malé kopečky, které širokým nožem rozetřeme na tenké placičky. Pečeme je ve středně vyhřáté troubě a ještě horké hned a plechu sejmeme. Po vychladnutí je na spodní straně polijeme čokoládovou polevou. Tuk s cukrem rozmícháme nad mírným ohněm, až se spojí, pak přidáme kakao a mléko, a když se spojí s cukrem, odstavíme a vmícháme škrob. Znovu mírně přihřejeme, a když je poleva hustá a lesklá, ihned poléváme.