Studentská směs

    10 dkg vlašských ořechů, 10 dkg lískových oříšků, 10 dkg mandlí, 5 dkg rozinek, 20 dkg pomerančové kůry v cukru a 10 dkg pomerančové kůry v čokoládě, 15 dkg fíků, 10 dkg datlí, 20 dkg gdoulové pasty obalené v cukru,     10 dkg želé bonbonů, 10 dkg sušených švestek, 2 tabulky čokolády.

    Výborné mlsání pro děti i pro hosty k čaji nebo k vínu připravíme z nejrůznějšího čerstvého, sušeného i kandovaného ovoce. Oříšky vyloupeme, lístkové oříšky můžeme i lehce opražit. Mandle spaříme a sloupneme. Rozinky přebereme a necháme namočené nabobtnat. V cukru zavařenou kůru nakrájíme na drobnější proužky nebo kostičky, část kůry můžeme polít čokoládou (nebo si kůru v čokoládě koupíme). Fíky také předem namočíme. Fíky, datle, švestky a želé bonbony nakrájíme na menší kousky. Do směsi nalámeme i malé kousky čokolády. Tuto směs umístíme na barevnou kameninovou nebo porcelánovou hlubokou misku. Dobře se hodí i hlubší barevné misky z umělých hmot.