Ovocný nugát

    5 dkg sypkého cukru, 1 žloutek, 1 ½ dkg kakaa, 1 bílek, 7 dkg piškotového drobtů, 2 dkg kandované pomerančové kůry, 2 dkg kandovaných třešní, 2 dkg rozinek, 3 dkg citronátu nebo bonbónového želé, 2 hořké mandle, 2 lžíce rumu, 5 dkg stoprocentního tuku.

    Na misce utřeme cukr a tuk se žloutkem. Tuk mírně předem nahřejeme. Přidáme kakao, polovinu drobečků, bílek. Druhou polovinu piškotových drobečků přidáme k nakrájenému ovoci, aby se nelepilo. K utřenému žloutku přidáme ovoce, z těsta utvoříme na prkénku váleček, zabalíme do vlhkého pergamenu a necháme ztuhnout v chladničce. Po ztuhnutí krájíme ostrým tenkým nožem na kolečka