Broskve v krému

    6 větších zralých broskví, 5 dkg cukru, z ½ citronu šťáva, 3 šálky čerstvých malin nebo jahod.
    Krém: 4 žloutky, 8 dkg cukru, ¼ l mléka, vanilka.
    Pusinky: 4 bílky, 7 dkg krupicového cukru, 20 dkg práškového cukru.

    Broskve spaříme horkou vodou, sloupneme, rozdělíme na půlky, zakapeme citronem, přidáme cukr a chvíli podusíme na kompot. Na krém rozmícháme v mléce žloutky s cukrem a vanilkou a za stálého šlehání prohřejeme v páře, až krém zhoustne.
    Na pusinky ušleháme pevný sníh z bílků, cukrovou krupici postupně dobře zašleháme, a když je sníh pevný, lehce vmícháme ostatní cukr. Tvoříme na plech na papír malé kopečky – pusinky. V předtopené troubě zvolna pečeme, až jdou dobře s papíru sejmout. Bílkové pusinky možno koupit i hotové.
Na plochou mísu umístíme do kola půlky broskví, každou půlku broskve naplníme malinami nebo jahodami a přelijeme krémem. Na krém okolo mísy sázíme do věnce bílkové pusinky. Je to pěkně vypadající moučník.