Pudink ze strouhané housky s višněmi

    ½ kg odpeckovaných višní, 8 dkg cukru, 5 dkg strouhané housky.
Na zalití: ¼ l mléka, 2 lžíce hrubé mouky, 8 dkg cukru, 3 žloutky, 1 lžíce sojové krupice, citronová kůra, 5 sladkých a 1 hořká mandle (nebo aroma), špetka soli.

    Vypeckované višně podusíme s cukrem. Vymazanou formu vysypeme vrstvou strouhané housky nebo piškotovými či sucharovými drobty. Na to dáme vrstvu dušených višní a vše zalijeme tímto těstíčkem. Rozšleháme v mléce žloutky, cukr, sojovou moukou a pšeničnou mouku, přidáme trochu citronové kůry, strouhané mandle, sůl a vše za stálého kvedlání prohřejeme, přidáme z bílků sníh a nalijeme do pudinkové formy. Pečeme při mírnější teplotě asi 40 minut.