Originál podle Bircher-Bennera:
60 dkg jablek nebo jiného ovoce (maliny, jahody, rybíz, višně apod.), 6 dkg ovesných vloček, 9 lžic vody, 3 lžíce citronové šťávy, 3 lžíce slazeného kondenzovaného mléka nebo smetany, 3 lžíce strouhaných oříšků.
Vločky namočíme přes noc do studené vody, druhý den před podáním je zakapeme citronovou šťávou, přidáme smetanu a našleháme na hladkou směs. Přidáme nastrouhaná jablka a kaši posypeme strouhanými oříšky. Mléka přidáváme podle šťavnatosti ovoce. Do kaše se mohou přidat ještě rozinky, datle nebo fíky. Při slavnostních příležitostech ozdobíme talířek ještě šlehanou smetanou. Děláme-li müsli z bobulového ovoce, rozmačkáme je jen vidličkou. Dobře se hodí zejména jahody a maliny. Nebo kombinujeme dva druhy ovoce – jeden sladší a druhý kyselejší. Za část cukru můžeme přidat i med. Takto upravené ovoce podáváme zejména dětem jako snídani, nebo jako oblíbenou přesnídávku, nebo k obědu namísto polévky.