Krém diplomatů

    ¼ l sladké smetany, 3 žloutky, 10 dkg cukru s vanilkou, 3 lístky želatiny, 2 lžíce rumu, 3 dkg piškotů, ½ kg ovoce (jahody, maliny, ananas, pomeranč, broskve, višně, meruňky), 5 dkg mandlí nebo oříšků, ¼ l šlehané smetany, 1 lžíce cukru do smetany.

    Ve sladké smetaně rozkvedláme žloutky a cukr s vanilkou, a za stálého kvedlání uvaříme v páře zahoustlý krém. Želatinu rozmícháme ve dvou lžících horké vody a procedíme do krému. Krém ochutíme ještě rumem nebo likérem a necháme prochladnout. Do mísy skládáme piškoty, sypeme je kousky ovoce a oříšky a zaléváme po částech prochladlým krémem. Navrch šlehanou smetanu a kousky ovoce.