Kaše banánová s praženými ovesnými vločkami

    4 velké banány, špetka soli, 10 dkg cukru, z ½ citronu kůra a šťáva, 1/8 l šlehané smetany, 1 šálek čerstvých dušených višní s 5 dkg cukru, 5 dkg ovesných vloček, 1 lžička másla a 1 lžíce cukru.

    Na pánvičce rozpustíme máslo, přidáme vločky, které prosypeme cukrem. Za stálého míchání pražíme vločky, až dostanou pěkně zlatou barvu. Skleněnou nebo kameninovou misku vymažeme olejem nebo vyložíme pomaštěným pergamenovým papírem. Banány rozmačkáme, malinko osolíme, osladíme, zakapeme citronem a promícháme ovesnými vločkami a višněmi. Pak vmícháme ušlehanou smetanu, naplníme vše do misky a necháme mrazit. Vyklopíme a povrch ozdobíme šlehačkou a plátky banánů.