Jablka s gulášem z jater

    2 velká jablka, 50 dkg telecích nebo vepřových jater, 5 dkg slaniny, 1 cibule, 1 lžíce mouky, 4 dkg másla nebo oleje, sůl, pepř, worcesterová omáčka.

    Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme rozpustit. Škvarečky schováme, do zbylého tuku přidáme olej nebo máslo a na něm opečeme zprudka po obou stranách napřed plátky jater a pak plácky oloupané cibule. Nyní složíme do rendlíku za sebou plátky jater, cibule, slaniny a oloupaných jablek. Podlijeme trochu vodou nebo vývarem a dusíme, až jsou játra i jablka měkká. Maso i zeleninu vybereme na plochou misku a zbylou šťávu zahustíme trochou mouky, podlijeme, okořeníme a zakapeme worcesterovou omáčkou. Podáváme s rýží, bramborami nebo s opečeným chlebem.