Při slavnostních příležitostech, jako jsou rodinné oslavy vánočních svátků, silvestra, svatby, promoce apod., podáváme bowle. Tyto nápoje doplňujeme vínem, ale jejich hlavní podstatu tvoří vylisované ovoce, ovocná šťáva, sirup, kompot apod. Nápoj se připravuje ve zvláštní hluboké a široké skleněné nádobě nebo v objemnějším skleněném džbánku, odkud se přelévá do skleniček s ouškem nebo do obyčejných skleniček. Ovoce předem rozmačkáme nebo rozkrájíme na kousky a zalité vínem necháváme v zakryté nádobě asi hodinu vyluhovat. Pak je přecedíme, nápoj vlijeme do nádobky a dobře jej vychladíme. Dolijeme šumivou přísadou – sodovkou, sifonem nebo šumivým vínem. Do nádoby se dají úhledné kousky ovoce a přisladí se podle chuti pískovým cukrem. Práškový cukr by nápoj zakalil.
Nápoj podáváme chlazený, ale ne přechlazený, aby podržel vůni a chuť ovoce. Pro děti namísto vína přidáváme jen ovocné mošty. K nápoji se podává dlouhá vidlička nebo lžička, aby hosté mohli jíst i ovoce.
Ananasová bowle
Pomerančová bowle
Bowle z letního ovoce