Bublanina se škrobovou moučkou

    4 vejce, 15 dkg cukru a 14 dkg hrubé mouky, 3 lžíce škrobové moučky, 10 dkg tuku, ½ prášku do těsta, 4 lžíce mléka, tuk a mouka na vymazání a vysypání pekáče, 1 vanilkový cukr na posypání, ½ kg ovoce (jablka, rybíz, višně).

    Tuk napěníme, přidáváme postupně žloutky a cukr a utřeme lehké těsto. Po lžících přidáváme střídavě škrobovou moučku a mléko, nakonec hrubou mouku, do které prosijeme prášek, a pevný sníh z bílků. (Může jich být až 6.) Těsto nalijeme do dobře vymazaného pekáčku, posypeme nastrouhanými jablky nebo jiným ovocem, pocukrujeme, pokapeme ještě rozpuštěným máslem a zvolna pečeme v dobře předtopené troubě.