Hrušky v krému s čokoládovou polevou

    ½ l mléka, 1 pudinkový prášek vanilkový nebo mandlový, 5 dkg cukru, 1 žloutek, citronová kůra, 4 – 6 máslových hrušek podušených v cukrovém sirupu (1/8 l vody, 2 lžíce cukru).
    Na polití: 10 dkg čokolády, 15 dkg kostkového cukru, 3/16 l vody, lžička másla.

    Do mléka rozmícháme pudinkový prášek, žloutek a cukr a ve vodní lázni svaříme za stálého šlehaní na hustý krém. Ten nalijeme po prochladnutí do hluboké mísy, a do něho postavíme oloupané, v cukrovém sirupu podušené máslové hrušky. Polevu připravíme z nahřáté rozměklé čokolády, kterou utřeme s máslem a ke které přikapáváme cukr svařený s vodou na nit. Jakmile polevu umícháme, hned hrušky polijeme a podáváme. Je to pěkně vypadající, dobrý dezert k nedělnímu obědu.