Závin tažený s čokoládovou nádivkou a ovocem

    30 dkg hladké mouky, 1/8 l vlažné vody, 1 žloutek, 3 dkg másla, špetka soli, 2 dkg cukru.
Nádivka: 8 dkg tuku, 5 dkg mandlí, 3 dkg sekaných ořechů, 5 dkg cukru s vanilkou, 5 dkg kakaa, 2 vejce.
    20 dkg odpeckovaných višní nebo jiného ovoce (třešně, meruňky, ořechy, brusinky). Na pomaštění 5 dkg másla a cukr na posypání.

    Hladkou mouku zaděláme vlažnou tekutinou, ve které rozšleháme vejce a rozpustíme sůl i vlahý tuk. Vláčné těsto dobře vypracujeme, necháme pod teplým kastrolem půl hodiny odpočinout a pak je tence rozválíme a vytáhneme. Na nádivku utřeme tuk s cukrem a žloutky, přidáme kakao, z bílků sníh, mleté mandle nebo sekané oříšky. Nádivkou potřeme vytaženou placku, a to tak, že okraje necháme volné. Mezi nádivku sázíme ovoce. Závin opatrně svineme, dáme na pomazaný plech, povrch pomastíme tukem a pečeme půl hodiny. Krájíme až prochladlý.