Linecké koláčky s malinami

    25 dkg mouky, 13 dkg cukru, vanilka, citronová kůra, 13 dkg másla, 1 vejce, na špičku nože pečivového prášku, 1/8 l šlehané smetany, lžička cukru, 30 dkg čerstvých malin.

    Na vál prosijeme cukr, prášek a mouku, přidáme vanilkový cukr nebo tlučenou vanilku, jemně ustrouhanou citronovou kůru a vše spojíme vejcem. Rychle zpracujeme křehké těsto, vyválíme je na tenkou placku, ze které vykrajujeme stejně velká kolečka, nebo kolečka dvou velikostí. Upečeme je v dobře předtopené troubě dorůžova. Smetanu ušleháme, podle chuti osladíme. Kolečka spojujeme smetanou a zdobíme čerstvými malinami. Namísto malin možno dát i čerstvé jahody, rybíz nebo ostružiny, v zimě brusinkový nebo rybízový kompot.