Meruňky zapečené v těstě

    ½ l mléka, 5 dkg cukru, 3 dkg másla, špetka soli, asi 20 dkg polohrubé mouky, 4 vejce, 25 dkg meruněk nebo višní, 3 dkg cukru, 2 lžíce hrubé mouky, 2 bílky, do nich 3 dkg cukru.

    V mléce rozmícháme žloutky, cukr, sůl a rozpuštěné máslo a postupně přidáváme polohrubou mouku. Připravíme těstíčko asi jako na omelety a do hotového těsta přidáme sníh ze 3 bílků. Sníh z druhých tří bílků si necháme na ozdobu koláče.
    Těsto naplníme do nákypové formy nebo menších zapékacích misek, poklademe odpeckovanými, na kousky krájenými meruňkami, které předem prosypeme cukrem a dvěma lžícemi hrubé mouky. Ovoce neklesne ke dnu a zůstane při povrchu. Zapečeme v troubě. Z bílků ušleháme sníh, zašleháme cukr a tímto sněhem ozdobíme povrch moučníku. Se sněhem už dáme jen krátce zapéci, aby nezhnědl.