Na kaši: 5 dkg cukru, 5 dkg másla, ¾ l mléka, 20 dkg rýže, dále 3 vejce, 5 dkg másla, 8 dkg cukru, 1 citron, vanilka, 3 dkg strouhaných ořechů, ½ kg ovoce (jablka, hrušky, višně, meruňky, švestky, pomeranče) a trochu cukru.
Do vařícího mléka přidáme máslo, cukr a sůl a zavaříme předem opranou a namočenou rýži. Uvaříme ji do měkka na kaši. Žloutky třeme s máslem a cukrem do pěny, přidáme jemně strouhanou citronovou kůru, vanilku a po lžících prochladlou kaši. Nakonec přidáme pevný sníh z bílků a strouhané oříšky. Ovoce klademe na nákyp nebo mezi dvě vrstvy rýžové kaše. Nebo je přidáváme ve formě protlaku, omáčky nebo kompotu.
Nákyp pečeme ve vymazané a vysypané formě zvolna si 1 hodinu