Kuře s citronovou omáčkou

    1 kuře (asi 1 ½ kg), 10 dkg másla, ½ kávové lžičky soli, 4 stroužky česneku, 3 polévkové lžíce oleje, 4 citrony, 1 cibule, pepř, sladká paprika.

    Česnek oloupeme, utřeme se solí, přidáme olivový olej, šťávu z citronů, strouhanou cibuli a necháme asi hodinu odležet. Kuře očistíme, rozdělíme asi na 6 dílů, omyjeme a osušíme. Pak ho pěkně nasolíme, opepříme a opečeme na másle po všech stranách. Dáme je do hlubokého kastrolu, zalijeme citronovou marinádou tak, aby bylo ponořeno, zakryjeme a udržujeme při mírném varu asi 40 minut. Po vaření v této směsi získá kuře výbornou citronovou vůni a chuť. Podáváme s bramborami nebo s rýží.