Pudink žemlový s ovocem

    3 vejce, 3 žemle, 12 dkg cukru, ¼ l sladké smetany, 5 dkg mandlí, 25 dkg ovoce (rybíz, višně, meruňky, broskve), na formu 2 dkg tuku a 2 dkg strouhanky.

    Pudinkovou formu dobře vymažeme tukem a vysypeme strouhanou houskou. Žemle nakrájíme na kostečky, ovoce větší nakrájíme taktéž na kousky. V mléce rozkvedláme celá vejce a cukr a za stálého šlehání nahřejeme, až zhoustne v krém, který necháme prochladnout. Do formy skládáme vrstvu kostek žemlí, na to dáme ovoce, které zaléváme žloutky s mlékem. Poslední vrstvu tvoří vaječná hmota. Pudink vaříme v páře ¾ hodiny. Vyklopíme, ozdobíme šlehanou smetanou a pokropíme ještě ovocnou šťávou.