Krém ovocný s jogurtem

    Krém: ¼ l mléka, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce škrobové moučky nebo pudinkového prášku, 1 – 2 lžíce cukru, citronová kůra. Dále ¼ l jogurtu, 5 dkg ořechových jader, několik oplatek, ½ kg ovoce (banány, jablka, jahody, maliny, pomeranče, ananas apod.)

    V mléce rozšleháme žloutek, přidáme cukr s vanilkou, škrobovou moučku, a ve vodní lázni uvaříme hustý žloutkový krém. Po odstavení mícháme dál, až prochladne, aby se nevytvořil „škraloup“. Do prochladlého krému našleháme jogurt, a podle chuti krém ještě dosladíme. Do sklenek nebo misek narovnáme očištěné, na kousky krájené ovoce jednoho nebo i několika barevně odlišných druhů, zalijeme jogurtovým krémem a ozdobíme sekanými ořechy.