Piškotové rolády s jahodovým sněhem

    3 vejce, 15 dkg cukru, 14 dkg hladké mouky.
    Krém: 2 bílky, 14 dkg jemného krystalového cukru, 20 dkg lesních jahod, nebo 3 lžíce jahodové nebo malinové zavařeniny.

    Celá vejce mícháme s cukrem tak dlouho, až hmota zbělí, nabude a houstne. Pak postupně přidáváme po lžících mouku. Na plech dáme hladký papír, který pomastíme rozpuštěným tukem. Na papír sázíme lžičkou malé hromádky těsta. Těsto se pomalu roztéká v placičky. Ty dáme do dobře vytopené trouby prudčeji upéci, a hned jak je vyjmeme z trouby, sejmeme je širokým nožem a na vařečku natočíme vždy malou trubičku.
    Syrové bílky třeme s rozmačkanými jahodami a cukrem tak dlouho, až dostaneme hustou pěnu. Tou naplníme trubičky a hned podáváme.