Flameri ovocné

    ½ l mléka, 6 dkg krupice, špetka soli, 1 balíček vanilkového cukru, 7 dkg cukru, 1 hořká mandle, 1 žloutek, 1 bílek, strouhaná citronová kůra, 30 dkg čerstvého ovoce (jahody, maliny, rybíz, víno, broskve atd.), podle chuti cukru.

    Mléko přivedeme do varu, osolíme, přilijeme v troše studeného mléka rozmíchanou, namočenou krupičku a povaříme asi 15 minut. Pak přidáme cukr, strouhanou mandli, citronovou kůru a vanilkový cukr. Lehce vmícháme rozšlehaný žloutek a z bílků pevný sníh. Kaši nalijeme do vodou vypláchnutých misek nebo skleněných pohárů a dáme vychladit. Vyklopíme a přelijeme rozvařeným, oslazeným ovocem.