Limy

   Z Egypta se na náš trh již pravidelně koncem léta a na počátku podzimu, ještě dříve než se v Itálii sklízejí první citrony, dovážejí malé, kulovité „citronky“ – limy. Pěstují se ještě také v Mexiku a v Kalifornii. Na rozdíl od citronů nemají na konci plodu charakteristický bradavkovitý nárůstek. Jejich slupka je jasně žlutá, tenká a hladká. Žebra jednotlivých dílků jsou viditelná skrz slupku. V dužnině je poměrně málo semen. Průměrná váha plodu činí okolo 30 g. Průměr plodu je přibližně 30 mm. Jsou velmi šťavnaté a mají silně kořenitou příchuť. Z kyselých lim se vyrábějí limejuices, chutné osvěžující nápoje. Jejich šťáva se přidává do koktejlů.
   Limy se na rozdíl od citronů nedají skladovat, protože rychle vyschnou, jejich kůra ztvrdne, zhořknou a nejsou k užitku.
   Vitamínovou hodnotu a obsahem kyseliny citronové odpovídají dobrým citronům.