2 kg kaštanů, 1 litr mléka, 2 žloutky, 5 dkg cukru, 6 lžic sladké smetany, 1 lžička hrubé mouky, 4 dkg másla, vanilka, citronová nebo pomerančová kůra, 2 lžíce medu, 2 lžíce rumu, 20 dkg piškotů, ¼ l šlehané smetany, 2 lžíce cukru.
Kaštany nařízneme, povaříme v horké vodě, pak je oloupeme, zalijeme mlékem a vaříme, až změknou tak, že se dají protřít žíněným sítem. Uvaříme ze sladké smetany, žloutků, cukru, hrubé mouky a vanilky hustý žloutkový krém. Prochladlý spojíme s kaštanovým protlakem, přidáme ještě rum, med a vanilku. Do skleněné hluboké misky klademe vždy vrstvu piškotů, vrstvu kaštanové kaše, až vyplníme mísu. Povrch zdobíme ušlehanou smetanou, mírně oslazenou. Máme-li kandované ovoce nebo ovoce zavařené (višně, meruňky), můžeme ještě prokládat mezi piškoty.