Ovocný koláč kynutý se žloutkovým krémem


    ¼ kg polohrubé mouky, 2 žloutky, špetka soli, 2 lžíce cukru, 1 dkg droždí, 1/8 l mléka, 4 dkg másla, ½ kg ovoce (višně, rybíz, jahody, švestky, jablka, brusinkový kompot).
    Krém: ¼ l smetany, 1 žloutek, 4 dkg cukru, 2 rovné lžíce hrubé mouky, 1 vanilkový cukr, citronová kůra, 2 – 3 bílky.

    Mouku se solí prosijeme do mísy, zaděláme vzešlým kváskem, přidáme rozšlehané žloutky, vlahý tuk, a vypracujeme vláčné těsto.
Krém: V mléce rozšleháme žloutek, cukr, hrubou mouku a vanilkový cukr. Hrnek postavíme do vodní lázně a za stálého šlehání svaříme na hustý krém. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme do prochladlého krému. Upečený koláč posázíme ovocem a pokryjeme žloutkovým krémem. Dáme ještě do trouby na malou chvíli zapéci.